Mateřství je krásné, ale obtížné: Úsměv mámy a Mojra.cz se společně starají o psychiku maminek

Nastávající maminky se na příchod miminka těší a připravují po všech stránkách. Navštěvují předporodní kurzy, čtou různé knihy o těhotenství, mateřství a výchově, nakupují výbavičku, zařizují pokojíček, vyptávají se kamarádek… Ideál mateřské lásky a období před a po porodu se však často naprosto liší od běžné reality. Bohužel kvůli medializaci „dokonalých“ matek se poporodní obtíže stávají něčím, co je potřeba skrývat a je to veskrze tabuizováno. Přitom osvěta a včasné řešení před a poporodních problémů je klíčem k tomu, aby maminka získala co nejdříve psychickou pohodu a mohla si svou novou životní roli začít naplno užívat…

Pro dítě není nic důležitějšího než mít maminku, která je šťastná a v pohodě.

Zapomeňte na dokonale uklizený byt, na to, že vše bude šlapat jako po drátkách, na dostatek spánku, perfektní make-up… Mateřství není o tom, jak je dokonalost veřejně prezentována, ale o tom, jak si tu svou rodinou pohodu vytvoříte vy sama. Příchod miminka je zcela nová situace, na kterou se nedá tak úplně připravit. Bude vám nějakou dobu trvat, než si vytvoříte fungující harmonogram a rozhodně není třeba zoufat, že nestíháte péči o domácnost tak, jako dříve. Snažte se nesrovnávat s ostatními matkami, opravdu nikdo není dokonalý. A když vám přerostou problémy přes hlavu, nebudete si vědět rady, nebo si budete potřebovat jednoduše s někým nezaujatým popovídat? Nebojte se vyhledat pomoc.

Jak poradna Mojra.cz pomáhá maminkám?

Mojra.cz je soukromá online psychologická poradna, která se zaměřila na to, aby mj. co nejvíce zkrátila objednací lhůty. Problémy, obzvláště pak ty psychické, se totiž mají řešit hned, ne až s odstupem několika týdnů, či měsíců. V poradně Mojra.cz tak můžete mít konzultaci s psychologem reálně do hodiny, a to jak v pracovních dnech, tak i o víkendu a svátcích. K dispozici je vám více než 30 psychologů z různých oblastí psychologie. Věřte, že si díky tomu určitě vyberete. A když si nebudete vědět rady, stačí kontaktovat podporu poradny, kde vám s výběrem vhodného psychologa rádi pomohou.

S jakými problémy se na psychologickou poradnu Mojra.cz můžete obrátit:
  • úzkosti, stres, strach, nejistota
  • změny nálad v těhotenství
  • psychické vyčerpání, syndrom vyhoření u žen na mateřské/rodičovské dovolené
  • neplodnost, potrat a komplikace v těhotenství
  • těžký porod a jeho následky
  • mateřská krize identity
  • poporodní blues, deprese, psychózy
  • rozchod, nevěra partnera
  • a mnoho dalšího
Jak to celé funguje?

Asi zásadní otázkou je, zda jsou online konzultace stejně účinné jako ty v kamenné poradně. Ano, jsou. Není se tedy čeho obávat. Psychologové poradny Mojra.cz jsou lidé z masa a kostí, úplně stejní, se kterými byste se setkali v ordinaci. Hlavní rozdíl je však v tom, že za nimi nemusíte nikam dojíždět. Díky tomu, a také protože jsou dostupní v ranních, odpoledních i večerních hodinách, si můžete konzultaci naplánovat na dobu, kdy vaše miminko odpočívá. A kdyby se náhodou vzbudilo? Nevadí, většina psycholožek jsou samy také matkami a dobře si uvědomují, že děti se neřídí podle přesně daného harmonogramu.

Pokud se rozhodnete využít online konzultaci, máte několik možností, jak může být uskutečněna. Buďto po telefonu, nebo prostřednictvím volně dostupných online aplikací (Skype, WhatsApp, Viber, Telegram, MS Teams, Signal), případně také přes email. Výhodou je, že při videohovoru je jen na vás, zda si zapnete kameru – psychologa však uvidíte vždy.

Objednání termínu konzultace je velice jednoduché. Stačí navštívit web poradny mojra.cz a vyplnit objednávkový formulář, ve kterém si zvolíte termín, čas a způsob konzultace. Objednávku odešlete, uhradíte a pak už jen čekáte, až vás v daném termínu bude psycholog kontaktovat.


V případě objednání konzultace na www.mojra.cz uveďte kód „usmevmamy“ a získáte slevu – 10 %

Pokud si nebudete vědět rady, či budete potřebovat pomoci s výběrem psychologa, je zde pro vás zákaznická linka +420 731 226 690 nebo chatovací okno.

„Jsme zde pro vás a rádi vám pomůžeme.“

Tým poradny Mojra.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Theme: Overlay by Kaira Úsměv mámy 2020